Het broedseizoen van de Kerkuilen is volop aan de gang. Inmiddels hebben vrijwilligers van de Kerkuilwerkgroep Vlaanderen bijna alle nestkasten en broedplaatsen wederom gecontroleerd.

Hoort u sissende geluiden in uw schuur of op uw zolder? Of ligt er een laag grote witte vlekken van uitwerpselen en zwarte glanzende braakballen van circa 6 cm lang op de grond? Dan broeden er mogelijk ook bij u Kerkuilen, misschien hebben ze zelfs jongen die 's avonds en 's nachts snurkende, blazende of katachtige geluiden maken. U kan dat doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inmiddels zijn de meeste jongen geringd, op de metalen ring die om een poot wordt bevestigd staat een uniek nummer. Met het ringen van de vogels wordt heel wat informatie ingezameld over hun mysterieuze gedrag en leven. De vogels kunnen dan ook opgevolgd worden, waar ze terechtkomen, hoe oud ze worden, welke familiebanden er in de populatie worden samengesteld enzovoort. Al deze informatie wordt gebruikt om deze prachtige vogels nog beter te beschermen, en daar kan u ons dus bij helpen!

Hartelijk dank!