Lut Beliën uit Mol schreef haar tweede kinderboek over de uilen Rien en Katrien uit het Molse watermolenhuisje. Deze keer is het een leuk doeboek met rijmpjes die gerapt kunnen worden.

Ook dit jaar is de uilenbak aan het watermolenhuisje in Mol Centrum onbewoond. “Sinds de rioleringswerken van vorig jaar is het uilenkoppel Rien en Katrien niet meer naar de bak teruggekeerd”, zegt Lut Beliën van de Kerkuilwerkgroep. “Rien komt er nog wel geregeld in zitten, maar keert altijd richting Zuiderring. Misschien heeft hij daar ergens wel een nest.”

Vervolg op uilenboek

Lut Beliën is echt verzot op kerkuilen. “Ik vind het zo’n mooie en interessante diertjes”, zegt ze. “Daarom heb ik vorig jaar een eerste kinderboek geschreven over de Molse kerkuilen Rien en Katrien. Het boek was in geen tijd uitverkocht. Meteen daarna wilde ik een vervolg schrijven.”

Dit jaar pakt Lut uit met een boek over Rien en Katrien en hun kleine spruiten Jip, Jan, Jet en Jop. “Het is een doeboek voor kinderen tussen 3 en 8 jaar geworden waarvan je de teksten kan voorlezen of kan rappen”, zegt Lut. “Naast de tekst heb ik ook de prenten zelf gemaakt. Eerst wilde ik creatief werken met zelfklevende stickers en uitklapbare flappen, maar dat maakte het boek te duur.”

Eieren en muizen

Om het kinderboek creatief te maken, gebruikte Lut uitgeknipte en geplastificeerde figuurtjes die met klittenband op de pagina’s zijn gekleefd. We hebben 2.000 eieren, muizen en dominostenen uitgeknipt en geplastificeerd en bijna 6.000 rondjes klittenband gekleefd”, zegt ze. “ Het resultaat na 1 jaar werken is een vrolijk en educatief kinderboek om fier op te zijn.”

Herbruikbare tas

Het prentenboek van Lut is te koop voor 17 euro. “Wie een boek koopt, krijgt er gratis een leuke herbruikbare winkeltas bij met de afbeelding van Rien en Katrien”, zegt Lut. 

Wie het kinderboek over Rien en Katrien wil, kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of bestellen via telefoon: 0473/37.64.82. Snel zijn is de boodschap, want het boek is gelimiteerd in oplage.